Cum să faci propagandă pe TikTok: Studiu de caz – Călin Georgescu

41
0
calin georgescu: Cum să faci propagandă pe TikTok

Cum a reușit un candidat căruia nimeni nu-i dădea nicio șansă să câștige primul tur al algerilor prezidențiale din 2024?

Simplu, prin propagandă eficientă și bine implementată pe social media, mai precis pe TikTok.

Toată lumea știe că social media e fake, nu e pe bune, dar oare e așa? Nu, mulți cred că totul e real.

Profilul publicului țintă în campanie

Hai să expunem situația:

Având datele de mai sus, nu este nevoie să mai facem prea multe “presupuneri’ (cum ar fi de exemplu: lenea, alergia la muncă (mai știi când pe unii îi lua cu frezoane în trecut) etc), și putem cu certitudine să decidem platforma de social media preferată a românului în 2024… TikTok.

TikTok e platforma adorată de românul care a dat statul pe canapea și privitul 24/7 al TV-ului pe … statul pe canapea și vizionarea de video-uri scurte pe TikTok care reprezintă pur și simplu brain rot.

Strategia de creare a conținutului

Dar cum faci să targetezi o audiență așa de vastă cum regăsești pe TikTok?

Simplu, creezi videouri care sa targeteze diferite grupuri sociale (de exemplu credincioșii, oamenii fără educație formală, naționaliști, etc), ai câte un video pentru fiecare exemplu cu Călin Georgescu în rolul principal.

Pentru fiecare grup, mesajul trebuie să fie simplu, emoțional și să atingă un punct sensibil. De exemplu, un videoclip pentru naționaliști ar putea evidenția simboluri și valori românești, în timp ce unul pentru credincioși s-ar concentra pe teme religioase și de moralitate.

Videoclipurile trebuie să fie scurte (sub 30 de secunde), cu un hook captivant în primele 3 secunde, pentru că altfel algoritmul TikTok te va penaliza.

Care e strategia pentru a realiza propaganda?

Cel mai simplu mod prin care poți realiza o campanie de awareness ca asta, este prin conturi terțe. Nu, nu îți faci un cont și gata vei reuși cu el.

Opțiuni viabile

Creezi o serie de videouri și apoi te folosești de oameni care în schimbul unor beneficii vor răspândi videourile cu tine și până la urmă vei ajunge la publicul tău țintă și îl vei convinge cu videoul potrivit.

Exemple de astfel de succesuri exista… Mellstroy (streamer-ul) și Andrew Tate au realizat campanii de awareness prin acest procedeu.

Al doilea procedeu implică folosirea unor servicii automate de social signals (pe scurt vei cumpăra view-uri, commenturi, share-uri) pentru videourile tale.

Ambele metode sunt la fel de eficiente și e greu să zici că una e mai bună decât cealaltă. Dacă vrei să încerci, chiar dacă nu îți recomand, alege serviciil de social signals.

De ce cumpărarea de commenturi e eficientă? Pentru că oamenii tind să fie influențați de validarea socială. Dacă văd că un videoclip are multe comentarii, sunt mai tentați să-l considere important și să-l distribuie.

Studiul de caz

În cazul de față, fiind vorba de TikTok, algoritmul ar fi făcut ca view-urile, like-urile și share-urile să fie total ineficiente, așa că s-a optat pentru commenturi care să le atragă atenția atât celor ce au publicat videoul, cât și celor ce vizionau în caz ca videoul devenea popular.

calin georgescu in commenturi pe tiktok

O mișcare foarte bună și eficientă în cele din urmă, iar la o primă vedere rate-ul în unele locuri este de 10$ / 100 de commenturi custom. Așa te asiguri că va fi fix mesajul pe care ți-l dorești și poți include și variante, pentru că nu vrei același comentariu peste tot.

Comentariile bine gândite pot schimba percepția publicului. De exemplu, un comentariu precum ‘Asta e fix ce aveam nevoie să aud!’ sau ‘România chiar are nevoie de un lider ca el!’ creează o iluzie de sprijin popular.

Aceste metode sunt arme cu două tăișuri. Pot fi folosite pentru a educa și inspira, dar și pentru a manipula și a induce în eroare. Alegerea este a celor care le implementează.

Deci, TikTok e noul câmp de luptă al propagandei politice. Și dacă nu înțelegi cum funcționează, s-ar putea ca în 2024 să te trezești votând pentru cineva doar pentru că a avut cele mai multe vizualizări pe TikTok. Oare asta ne dorim?

Disclaimer: informațiile furnizate sunt cu scop informativ pentru ca oamenii să se poată feri de asemenea strategii, iar anumite elemente cheie lipsesc pentru a nu ușura în întregime munca celor ce și-ar dori să le primească mură-n gură și să le implementeze.

Marian Constantinescu
WRITTEN BY

Marian Constantinescu

Marian Constantinescu este un expert în digital marketing, cu peste 15 ani de experiență în diverse domenii, inclusiv YMYL (gambling, adult).
El este specializat în soluții digitale complete pentru business-uri și a ocupat poziții precum content manager, project & product manager.
De-a lungul timpului a creat peste 30 de proiecte online proprii, de la blog-uri informaționale la site-uri de ecommerce (dropshipping).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *